tiistai 12. kesäkuuta 2007

Hippokrateen saarelta Poseidonin nymfivaimon saarelle

Ilmeisesti matkajännitys/lentopelko oli niin suuri, että päällikkömme puraisi lentokoneen lähtökiidossa yhden hampaansa irti. Irtohampaan ansiosta vietimme ensimmäisen lomapäivän pyöräillen ja mopoillen Kosin saarella. Kävimme mm. Asklepeionin, parantamisen jumalan, temppelin raunioilla, paikassa, jossa ihmisiä on parannettu Hippokrateen oppien mukaan antiikin ajoista asti. Hippokrates syntyi ja opetti Kosin saarella.

Maanantaiaamuna päällikön hammas operoitiin paikallisella hammaskirurgilla ja olimme valmiita purjehdukseen. Veneemme majaili Kosin marinassa, joka tarjosi erittäin hyvät palvelut kauppoineen, suihkuineen ja vessoineen.

Ensimmäinen purjehduksemme suuntautui Symin saarelle. Purjehdusreittimme hiveli Turkin rannikkoa ja odotimme koko päivän Turkin rannikovartioston vierailua veneellämme, mutta turhaan. Tuuli oli väliin reipastakin > 30knots mutta reivaamallahan siitä selvitään.

Ensimmäisen purjehduspäivän kunniaksi miehistömme ensikertalainen suoritti pakolliset meritautiharjoitukset samalla kun muut keskittyivät grillaamaan nahkaansa paahtavassa auringossa. Illaksi päädyimme pienen, idyllisen Symin satamaan. Satamaa ympäröivälle kaupungille antavat ilmeensä kauniit, neoklassiset rakennukset. Matkaa Kosin ja Symin välille tuli 43,92 nm.

Kos marina:

http://maps.google.com/maps?q=36+53+5,%2B27+18+1+(Kos)&t=k&z=14

Symi:
http://maps.google.com/maps?q=36+37+0,%2B27+50+3+(Symi)&t=k&z=14

Ei kommentteja: