keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Tusinasaarten kutsu

Kolme päivää ennen matkalle lähtöä alkaa Tusinasaarten kutsu tuntua vastustamattomalta. Kun uni ei tule silmään, voi aina tunailla tätä blogia sekä suunnitella matkakohteita ja mahdollista purjehdusreittiä. Tusinasaarten eli Dodekanesian nimihän tulee alueen 12 pääsaaresta Astypalaia, Kalymnos, Karpathos, Kassos, Kastellorizo, Kos, Leros, Nisyros, Patmos, Rodos, Symi ja Tilos. Eli tutustumiskohteita alueella ainakin riittää. Alueelta on tietysti mahdollista poiketa myös muualle esimerkiksi länteen Kykladeille.

Piirsin sivun oikeassa reunassa näkyvälle kartalle mahdollisia käyntikohteita sekä yhden mahdollisen purjehdusreitin Kos-Symi-Rodos-Tilos-Astypalaia-Santorini-Levitha-Lipso-Samos-Leros-Kos. Reitti kattaa lähes kaikki Tusinasaaret sekä vielä Santorinin, joten on todenäköisesti turhan optimistisesti suunniteltu. No, kun kerran lomalle ollaan menossa ja purjehdusta tehdään luonnon ehdoilla, niin realistista on todeta, että reissulla tullaan käymään niissä kohteissa joihin tuuli meidät kuljettaa (ja minne miehistö lopulta haluaa). Tarkoituksena on reissun jälkeen pirtää kartta kuljetusta reitistä ja lisätä se tuon suunnittelukartan alle.

Tekniikasta kiinnostuneille:
Piirsin kartan Googlen My Maps työkalulla (http://maps.google.com/, vaatii rekisteröitymisen) , jonka jälkeen muokkasin sen tässä blogissa julkaistavaan muotoon My Maps Plus sivustolla (http://www.mymapsplus.com, vaatii rekisteröitymisen), jonka jälkeen lisäsin My Maps Plussan tekemän HTML-koodinpätkän blogin sivupohjaan. My Maps Plus osaa mm. laskea piirrettyjen reittien pituudet, mutta vain kilometreinä ja tavallisina maileina, joten jouduin itse laskemaan matkat merimaileina (nm) ja sitten lisäämään ne My Mapsissa reitteihin ja muokkaamaan kartan taas My Maps Plus palvelussa ja...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Reipas suunnitelma, hyvät kohteet! Sitten vaan purjetta esiin ja menoksi!
Terv. Antti

Anonyymi kirjoitti...

Että hienoa.. Onhan neulaa ja lankaa mukana jos purjeet repeää? Ja aurinkorasvaa ja merikartta?

Reivausta ja rentoa menoa..

t: Marika, joka Näsijärvelle toivois hiukka enemmän tuulta..