torstai 14. kesäkuuta 2007

Muista kysyä hintaa (ennen kuin tilaat ravintolamestarin suosittelemaa ruokaa)

Symillä teimme iltakävely pienen kylän rantakaduilla, joille ravintolat, hotellit ja muut palvelut ovat keskittyneet. Satamassa oli myös yksi megaluokan huvijahti Trinity, siis kokoluokkaa jollaista suomesta ei löydy.
 
Aamulla teimme kävelyretken uimarannalle. Ennen poislähtöä kävimme vielä maksamassa laiturimaksun 5,85 euroa.
 
Symiltä matka jatkui kohti reissun suurinta saarta Rodosta. 22nm matka joutui sujuvasti myötätuulessa. Rhodoksen satama oli lukemiemme varoitusten mukaisesti täynnä, mutta löysimme paikkamme Mandraki-lahden länsirannan ponttoonilaiturin päähän tunkemalla. Laituri oli melko huonokuntoinen eikä satamakirjan lupaamia vesi- tai sähköyhteyksiä laiturilta enää löytynyt. Vastarannan vieras/chartervenelaiturilla oli ilmeisesti paremmat palvelut kun sinne ei enää mahtunut.
 
Illalla kävelimme viereiseen vanhaan kaupunkiin, joka on maailmanperintökohde ja maailman suurin jäljellä oleva keskiaikainen kylä. Kylä oli kyllä varsinainen tyristirysä ostoskatuineen ja ravintoloineen. Kebabkioskin kreikkalainen salaatti ja kana-gyrokset täyttivät jälleen kerran hienostuneeseen kreikkalaiseen ruokaan tottuneet makuhermomme. Yöksi nuoriso-osastomme suunnisti pohjoismaalaisten, engelsmannien ja muiden sivistyneiden örvellyskansojen täyttämälle baari/diskokadulle. Muutama tunti kului rattoisasti divaanilla maaten virvokkeita ja vesipiipun pehmeän-makeita henkosia maistellen.
 
Seuraava päivä oli saaripäivä ja päätimme mopoilla Lindoksen temppelikaupunkiin. Mopot vaihtuivat vuokraamossa kuitenkin avoautoon, jolla > 50km matka pitkin runsasliikenteisiä Rodoksen teitä oli varmasti mopoilua miellyttävämpää. Lindoksesta löytyi sokkeloinen kreikkalaiskylä sekä "vuoren" huipulle rakennetun ikiaikaisen temppelin rauniot.
 
Illalla suunistimme taas vanhaan kaupunkiin syömään. Valitsimme Lonely planetin suositteleman, paikalliseksi harvinaisen rauhallisen ravintolan, jonka isännän suosittelemana päätimme ottaa ravintolan kaikkia alkupaloja sisältävän annoksen, ikään kuin koemaistajaisina kreikkalaisiin makuihin. Pääruoka valittaisiin sitten myöhemmin. Pitkähkö odottelumme palkittiin ensin kreikkalaisella salaatilla ja sitten pöydät lähes täyttäneellä kahdella tarjottimella erilaisia kreikkalaisia ruokia. Pöydässä oli mustekaloja, munakoisoa, perunamuussia, papumuhennosta, tzatsikia, lohta, juustoa, simpukoita, lampaanjauhelihapihvejä jne. jne. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä erilaisten hienojen makujen sekamelskaan. Innostuimme vielä filosofoimaan naapuripöydäsä istuneen ravintolan isännän kanssa maailman menosta sekä työn merkityksestä. Alkupalat riittivät täyttämään vatsamme mutta isäntä tarjosi meille vielä ilmaisen hedelmiä ja kermavaahtoa sisältäneen jälkiruokatarjottimen. Ilta huipentui siihen, että lasku tuotiin pöytään. Hyvän tahdon eleenä isäntä antoi meile 50 euroa alennusta eikä maksetavaksi jäänyt kuin 200 euroa ja se on 5 hengen alkuruoista varsin kohtuu hinta - vai onko?
 
Rodos:

Ei kommentteja: